T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Rize İl Sağlık Müdürlüğü Çayeli İshakoğlu Devlet Hastanesi

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI
Rize İl Sağlık Müdürlüğü Çayeli İshakoğlu Devlet Hastanesi

Başhekim Dr.Yahya KESİCİ'den Halk Eğitim Merkezinde Eğitim

Güncelleme Tarihi: 17/12/2018

İshakoğlu Çayeli Devlet Hastanesi Başhekimi Dr.Yahya KESİCİ Halk Eğitim Merkezi eğitmen ve kursiyerlerden oluşan yaklaşık seksen kişiye Akılcı İlaç Kullanımı ve Anne Sütünün Önemi  konularında  eğitim verdi.Anne sütü bilgilendirme standının açıldığı eğitimde Akılcı İlaç Kullanmanın önemi ve anne sütü alan çocukların bağışıklığının güçlenmesine istinaden daha az hastalandığı ve dolayısıyla daha az antibiyotik aldığı konusunda bilgilendirmeler yapıldı.Başhekim Dr.Yahya KESİCİ ‘Antibiyotik de değil sağlığınızda ısrarcı olun’ sloganıyla doğru ilaç,doğru doz,doğru zaman ve muhakkak hekim önerisiyle ilaç alınması konusunda bilgilendirmeler yaptı.Aynı şekilde ‘Bebekler için en doğru antibiyotik anne sütüdür’ farkındalığının oluşmasının önemine değinen Başhekim Dr.Yahya KESİCİ bu tür eğitimlerin Halk Eğitim Merkezi bünyesinde devam edeceğini belirtti.